Huis > News > Terroir > FRANS VLAANDEREN, BRAADBROEK?

FRANS VLAANDEREN, BRAADBROEK?

30 oktober 2018

Terroir

De Frans-Vlaanderen, dat zich uitstrekt van Duinkerken naar Bailleul biedt luxueuze landschappen: uitgestrekte agrarische vlaktes bezaaid met torens, rieten houten molens. Bijna net zo vlak als zijn Belgische buurman, zien de vlanders op hun grond enkele bergen opstaan ​​om een ​​grens te trekken tussen aarde en lucht. In de verte hebben rijen hop op hun palen niets te benijden aan de reuzen van zijn carnaval. Vlaanderen, na oorlogen en economische crises, is een land van feest en gezelligheid gebleven.

 

De oorsprong van bier

Bekend te worden geproduceerd en geconsumeerd sinds de prehistorie, is bier Europa veroverd en het is in de Middeleeuwen dat de productie groeit, dankzij de monniken brouwers die de ontwikkeling van productietechnieken en smaakstoffen, The bier was eerder een eenvoudig mengsel van spelt gebaseerde cakes en gerst en water, gefermenteerd en gebrouwen met familie (meestal de echtgenote van de familie) alvorens te worden verpakt in potjes of vaten.

 

Bier en Vlaanderen

Hier, de wijnstok groeit niet of doet geen pijn. In Vlaanderen, het bevordert ook de teelt van gerst die vocht willen, in plaats van voor in de regio en had zijn grondwater om efficiënt vlaktes en bergen van Vlaanderen te irrigeren.

De brouwtraditie ondersteunt vele generaties Vlamingen. In de negentiende eeuw heeft elk dorp zijn eigen brouwerij, sommige zelfs meerdere. Twee wereldoorlogen en hun aandeel in de vernietiging lagen precies in de vlucht van de Vlaamse brouwerijen. Ondanks de aangekondigde daling van Ricour naar Saint-Sylvestre-Cappel vervolgt zijn tafel bier op te treden, wat zal leiden in 1984 tot de oprichting van de beroemde bier 3 Monts.

 

Brouwende dynastieën

Aan het begin van de twintigste eeuw worden de brouwerijen in Vlaanderen beheerd in familie: de brouwer en zijn familie en enkele werknemers. De brouwerij wordt meestal doorgegeven aan de jongen van het gezin, anders gaan we op zoek naar de zoon van een brouwer om met zijn dochter te trouwen! Trouwen met de dochter van een goed feest van de brouwer, werd gezegd in Vlaanderen … In deze familie brouwerijen, het huis maakt deel uit van het bedrijf. Het omvat woningen, waar het administratieve gedeelte en de klantreceptie worden afgehandeld, en de fabriek aan de achterkant. Als je achter de brouwerij van 3 Monts bent, zie je het ouderlijk huis, waar nog steeds vergaderingen van de familie Ricour worden gehouden.

 

Meer dan alleen een trendy drank, het vandaag gebrouwen bier in Vlaanderen heeft een lange geschiedenis die het de smaak geeft van zijn authenticiteit. Het embleem van het terroir van de regio, de 3 Monts, zet zich in voor het voortbestaan ​​van deze millenary brew knowhow.

Deel

Bent u meerderjarig
in uw land
om deze site te betreden?