Huis > News > Pers > MON BOEK OP BROUWERIJ VAN VLAANDEREN

MON BOEK OP BROUWERIJ VAN VLAANDEREN

30 oktober 2018

Pers

Terwijl de boeken over Elzasser brouwerijen zijn honderden, was er tot nu toe geen boek om de Vlaamse brouwen geschiedenis vertellen. Het is nu klaar!

 

De 20 september 2018 heeft plaatsgevonden, de release van het boek “Brouwerijen van Vlaanderen” in Marais boek in Hazebrouck.

Dit boek (de enige tot nu toe) vertelt de geschiedenis en het landschap van brouwerijen in Frans-Vlaanderen. We leren hoe brouwerijen groei en achteruitgang hebben ervaren, in het tempo van oorlogen en economische crises.

 

Terwijl in 1900, het interieur en de kust Vlaanderen had meer dan 220 brouwerijen, we momenteel een: de Brasserie des Monts 3!

“Dit boek zal branden in de marmeren verhalen en anekdotes uit brouwerijen, ons erfgoed niet te vergeten. Door middel van dit boek, ik had hart kan toekomstige generaties laat een verslag van wat mijn grootvader Pierre Ricour (oprichter van de 3 Monts) en zijn vrienden brouwers een leven op te bouwen had gesteld. Pierre Marchica, voorzitter van Brasserie des 3 Monts, achter dit initiatief.

 

Nationaal drankje voor millennia, bier maakt deel uit van de dagelijkse Vlaamse. Ontdek het epische Vlaamse brouwerijen: handelsgeheimen, het veranderen van zeden en gewoonten, lokale gebruiken, de Vlaamse gastronomie, het dagelijks leven brouwers, erfgoed …

 

inhoud:

– De oorsprong van bier

– De productie van bier

– De gouden eeuw van Vlaamse brouwerijen

– De brouwerijen van Vlaanderen vandaag

– De Vlaamse geest

– Recepten

 

Geschreven door Marie-Hélène aalmoezenier, met de kostbare hulp van Hubert Bogaert, gepassioneerd tégestophile, dit boek verkocht door Editions du Chêne, verenigt vele anekdotes van het dagelijks leven brouwers en archiefstukken.

Deel

Bent u meerderjarig
in uw land
om deze site te betreden?