Huis > De Brouwerij

Ambassadeur van Frans Vlaanderen

Een familie onafhankelijke
brouwerij sinds 1920

Brouwerij 3 MONTS, gelegen in Frans-Vlaanderen, in Saint-Sylvestre-Cappel, is een familieonafhankelijke brouwerij sinds 1920. De naam 3 MONTS komt van de heuvels van Cassel, Cats en Recollets, een opmerkelijk kenmerk van het plaatselijke landschap.

Geslaagd van vader op zoon sinds 1920 produceert de brouwerij vandaag bieren die de rijkdom van het land en de legendarische vlaamse gezelligheid oproepen. Trots op zijn afkomst en erfgoed streeft de brouwerij ernaar de Vlaamse cultuur over de grenzen heen te promoten en waarden over te brengen van:
• Kracht van karakter
• Gezelligheid
• Vrijgevigheid

Bekijk de video

” We zijn vastbesloten om deze eeuwenoude knowhow te ondersteunen die Frans Frans zo dierbaar is “

Pierre Marchica
CEO van Brouwerij 3 MONTS

Moderne technieken,
voorouderlijke methoden

We brouwen in
de traditie sinds
4 generaties

In 1900 waren er meer dan 220 brouwerijen in Frans-Vlaanderen en slechts één tot nu toe: 3 MONTS-brouwerij: dit is de laatste historische en nog steeds actieve brouwerij in de regio.

De brouwerij van 3 MONTS werd in 1920 opgericht door Rémi Ricour en zet de traditie voort met voorouderlijke recepten en methoden, terwijl het zijn productietool moderniseert om aan de groeiende vraag te voldoen.

Geschiedenis van de brouwerij

1920 – 1950

Ricour Brewery produceert “klein biertje”

Rémi Ricour koopt de brouwerij van Saint-Sylvestre-Cappel met zijn vrouw Marie Savage.

In die tijd worden bieren geproduceerd tussen 1 en 2 graden alcohol, bieren die “klein bier” worden genoemd, zelden regelmatig van smaak zijn en worden geleverd in houten vaten.

du moulin 3 monts

1950 – 1980

Het succes van bieren van lage gisting

Tijdens de Tweede Wereldoorlog geeft Rémi Ricour aan de brouwerij zijn Pierre, die de brouwerij heeft ontwikkeld door middel van innovatieve technieken, de vrucht van zijn achtergrond bij de School of Brewers of Nancy en zijn vele uitstapjes.

Op dit moment ontwikkelt het bedrijf zijn activiteit als bewaarder en investeert het in vrachtwagens om het thuis af te leveren. Er wordt een cannetterie gemaakt om de brouwerij naast zijn bieren ook wijnen en rum te kunnen aanbieden.

In de loop van de jaren neemt het bier in graden toe. PILS & BOCK-bieren zijn beroemd: Pierre Ricour lanceert het merk van de Moulin in Bock (alc 3,6% vol.) En Luxe (alc 5,3% vol.) Versies.

1980 tot vandaag

Bier van hoge gisting

Bier van hoge gisting bestaat al sinds het begin van de tijd. Ze staan bekend om hun hoge alcoholgehalte en houden zich niet goed en worden vergeten ten gunste van bieren met een lage gisting.

Nostalgisch aan deze typische bieren ontwikkelen Pierre Ricour en zijn zoon het 3 MONTS-recept in 1984, een van de eerste Gourmet-bier dat terugkeert naar Frankrijk. Het is een onmiddellijk succes! De brouwerij blijft haar productietool ontwikkelen en moderniseren met behoud van de overgeërfde methoden: de ingrediënten van 3 MONTS zijn hetzelfde sinds de oprichting ervan.

De 3 MONTS-brouwerij, nu gerund door Pierre Marchica, de achterkleinzoon van Rémy Ricour, maakt er de 4e generatie brouwer van.

Kerncijfers

De brouwerij vandaag

Hoewel het in de loop van de tijd is gemoderniseerd, heeft de brouwerij een menselijke maat behouden bij de ontwikkeling van zijn productiecapaciteit.

45 werknemers
100000 hectoliter

Verplichtingen

Brouwerij 3 MONTS koopt meestal van lokale producenten om zijn bieren te maken. Wanneer de oogst het toelaat, halen hop en gerstmout geproduceerd in Vlaanderen de rijkdom en authentieke smaak die het sterke karakter van zijn bieren maakt.

De brouwerij onderschrijft verschillende verenigingen en labels die de rijkdom van de bodem van de Hauts de France en de verantwoordelijke en duurzame productie willen promoten.

Projecten

Om zijn geloofsbrieven in de hopteelt te herstellen, is de tijd verstreken in de regio, de brouwerij is van plan dit jaar zijn eigen tuin (biologisch) te creëren en een museum voor het brouwerfgoed van de regio gaat niet verloren.

De merken van de brouwerij 3 MONTS

3 Monts

Gourmet Beers

Een assortiment bieren met een sterk karakter, rijk van smaak, gemaakt van lokale hop en een exclusieve en specifieke gist.

Verkrijgbaar in grote, middelgrote en proxies, op de tap in cafés, hotels, restaurants.

Ontdek het assortiment

Houthakker

HPA Beers

Een reeks HPA-bieren (Houtland Pale Ale) met bitterheid en fruitige smaak.

Verkrijgbaar op de tap in cafés, hotels, restaurants.

Ontdek het assortiment

Du Moulin

Light Beers

Een reeks lightbieren met 2 referenties:
– Bock Du Moulin
– Luxe Du Moulin.

Verkrijgbaar op de tap in cafés, hotels, restaurants en te koop in de Brasserie-winkel.

Ontdek het assortiment

Lokaal product –
internationale bekendheid

Overal in Frankrijk en in sommige landen van de wereld wordt de brouwerij van 3 MONTS gebruikt om de brouwkundige kennis van de regio te behouden en de rijkdom van dit gebied in Vlaanderen te promoten door zijn bieren aan velen aan te bieden. Onze bieren worden gedistribueerd in een breed scala aan cafés, hotels en restaurants.

Contact

3 MONTS
121 Route de la Chapelle
59114 Saint-Sylvestre-Cappel

Tel +33 0(3) 28 40 15 49
Email contact@3monts.fr

Brouwerij Shop

LDe brouwerij heeft een winkel waar bieren en glaswerk te koop zijn:

MaandagGesloten

Dinsdag08:00-12:00, 13:30-17:30

Woensdag08:00-12:00, 13:30-17:30

Donderdag08:00-12:00, 13:30-17:30

Vrijdag08:00-12:00, 13:30-17:30

Zaterdag08:30-12:00

ZondagGesloten

Bezoek de brouwerij

De brouwerij opent deuren icts alleen groepen: Reserveringen en informatie via e-mail bij de Toeristische Dienst Cœur de Flandre: groupes@coeurdeflandre.fr

Bent u meerderjarig
in uw land
om deze site te betreden?